Društvo

LESKOVAC: Dodelom priznanja, Leskovac proslavio 11.oktobar,Dan grada

Svečanom sednicom i dodelom oktobarskih priznanja, Leskovac je danas proslavio 11.oktobar,Dan grada, dan kada je oslobođen u Drugom svetskom ratu.

Grad Leskovac, grad Stefana Nemanje, grad vekovnih slobodarskih tradicija, danas slavi svoj dan i dočekuje 78. rođendan.

Skupu su prisustvovale brojne zvanice, iz okolnih opština i gradova ali i iz susedne Severne Makedonije.

U dvadesetminutnom filmu prikazana je retrospektiva onoga što je urađeno između dva oktobra u Leskovcu. Grad koji se brzo razvija jer se u njemu ulaže, a o ulaganjima u svim segmentima govorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ovom prilikom dodeljene su i Oktobarske nagrade grada Leskovca, a na svečanoj sednici nastupilla je i Ana Stojanović, profesorka Muzičke škole a himnu su intonirali članovi malog hora „Branko“ koji su ujedno i dobitnici oktobarske nagrade grada. Profesor matematike Stojan Radenović, predlog je gradonačelnika Leskovca dr sci med Gorana Cvetanovića za oktobarsku medalju – najveće priznanje koje se dodeljuje povodom Dana grada, 11. oktobra „Putevi Srbije“ zbog, kako je obrazloženo, izuzetnog doprinosa razvoju putne infrastrukture u Leskovcu.

Pohvale eu ove godine primili firma „Statovac“, kardiolog Sonja Šalinger, doktor ekonomije Suzana Đukić, sportista Miodrag Kocić, načelnik Vojne akademije i rođeni Leskovčanin Srđan Blagojević, dugogodišnji sekretar Skupštine grada Leskovca Zoran Vukašinović i tri osnovne škole koje ove godine proslavljaju jubileje.

Novčane nagrade će ove godine primiti plivački trener i predsednik Kluba „Dubočica“ Dušan Veličković, plivači Uroš Živanović i Nina Stanisavljević, kao i sveštenik Dalibor Stefanović.

Iznos pojedinačne novčane nagrade je 500.000 dinara, a u gradskoj kasi za ovu namenu opredeljeno je ukupno 2 miliona dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply