Društvo

Obeležen Dan opštine Bojnik – Vučić počasni gradjanin – uručena priznanja

Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 7. oktobar Dan opštine Bojnik. Svečanost je započela intoniranjem himne Republike Srbije.

Opština Bojnik je za proteklih godinu dana išla putem napredka i prosperiteta, a to je ostvareno zahvaljujući pojedincima i kolektivima koji su doprineli da Bojnik ostvari uslove za sveopšti razvoj. Ovaj dan kako je rečeno na svečanosti je večni zalog za dalje napredovanje zahvaljujući slavnom vojevanju predaka koji su oslobodili pustorečki kraj 7. oktobra 1918. godine.

Nakon prikazanog filma o rezultatima ostvarenim između dva oktobra u produkciji Televizije 4S predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović istakao je da je ovo mesto uprkos nepovoljnom geopolitičkom i geografskom položaju uspelo da zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, a posebno razumevanju predsednika Aleksandra Vučića postane privlačno mesto za dalja ulaganja što potvrđuje Agroindustrijska zona u koju je uložena suma od milion evra i koja je infrastrukturno opremljena i čeka investitore.

Nenadović je naglasio da je uzimajući u obzir sve što je učinio za ovaj kraj Skupština opštine na poslednjem zasedanju jednoglasno donela odluku da predsednik Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Bojnika.

Na svečanoj sednici Oktobarske nagrade opštine Bojnik ove godine dobili su prof. dr Dejan Antić, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu za doprinos u promociji opštine Bojnik, Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ekipa sela Orane za osvojeno prvo mesto u finalu Seoskih igara Sportskog saveza Srbije i Dejan Saitović za doprinos u pružanju podrške deci sa posebnim potrebama.

Zahvalnice su dobili Vladana Rajković iz Bojnika koja je najbolja odbojkašica Jablaničkog okruga u 2021. godini i Ustanova sporta Sportska hala Bojnik za obezbeđenje uslova za bavljenje sportom i rad sa decom školskog i predškolskog uzrasta.

Na ovoj sednici dodeljene su i nagrade učenicima generacije i to iz Osnovne škole „Stanimir Veljković-Zele“ u Bojniku Katarini Prokić, Zorani Ilić učenici Osnovne škole „Stojan Ljubić“ u Kosančiću i Jeleni Stojanović iz bojničke Tehničke škole.

U ime nagrađenih obratio se prof. dr Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta u Nišu. On je prigodnom besedom istakao značaj ovog kraja u istoriji razvoja naše zemlje.

Categories: Društvo

Leave a Reply