Ekonomija

Lidl povlači pet proizvoda i vraća novac potrošačima koji su ih kupili

Lidl Srbija obavestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača Pak Rampart doo Visoko, iz Bosne i Hercegovine.

Reč je o pet vrsta napolitanki. Lidl poziva potrošače da ne konzumiraju ove proizvode ukoliko ih imaju kod kuće, već da ih vrate u bilo koju prodavnicu – sa ili bez računa, novac će im biti vraćen.

Povlače se sledeći proizvodi: Testino napolitanke sa ukusom kakaa – vafel proizvod sa 72 odsto kakao punjenja, pakovanje od 800 grama, Testino napolitanke sa ukusom lešnika – vafel proizvod sa 72 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 800 grama, Testino vafel sa kakao punjenjem – vafel proizvod sa 80 odsto kakao punjenja, pakovanje od 200 grama, Testino vafel sa punjenjem ukusa lešnika – vafel proizvod sa 80 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 200 grama, Testino vafel sa kakao prelivom – vafel proizvod sa 57 odsto kakao punjenja, preliven sa 20 odsto kakao preliva, pakovanje od 200 grama.

– Ovi proizvodi povlače se zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže, objavio je Lidl Srbija.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji su, kako se navodi, poslati radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu se obaveštene i nadležne institucije.

– Potrošače pozivamo da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će biti vraćen sa ili bez predočenja računa, ističu u Lidlu.

Trgovac i prozvođač uputili su izvinjenje svim potrošačima koj isu kupili pomenute proizvode zbog, kako se navodi – nastale neprijatnosti.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply