Sport

LESKOVAC: Završetak gradskog stadiona pre roka

Radovi na izgradnji gradskog stadiona u Leskovcu su intenzivirani , pa se na osnovu toga, njegov završetak se očekuje i pre zadatog roka.
Radovi na izgradnji savremenog stadiona u Leskovcu po UEFA standardima, vrednosti 2 milijarde 500 miliona dinara, odvijaju se i više nego dobrom dinamikom.
Imajući u vidu da je do sada urađena drenaža kompleksa, na kojem se prostire stadion “Dubočica”, kao i nasipavanje kamenom, u narednom periodu, u planu je postavljanje trave i završetak ovog dela terena, objasnio je Ivan Đokić koordinator radova.
Đokić je istakao i da će stadion imati posebnu trafo-stanicu. Kada je u pitanju završetak stadiona, optimističan je da će se to desiti pred kraj tekuće godine.
Da podsetimo, na prostoru nekadašnjeg gradskog stadiona Dubočica u širem centru grada, jula meseca prošle godine, kompanija GAT iz Novog Sada, inače izabrani izvođač radova, nakon rušenja kompleksa započeo je izgradnju novog objekta koji će zauzimati više od 10 hiljada kvadratnih metara i imaće više od 8 hiljada sedišta.
Krovna konstrukcija kompletno će pokrivati sve tribine stadiona, a u okviru kompleksa predviđeno je i 198 parking mesta.

Categories: Sport

Leave a Reply