Sport

VLASOTINCE: Održan ‘’Mali sajam sporta’’

Prvi Mali sajam sporta u Vlasotincu otvorio je danas proslavljeni olipmijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, dajući značaj deci i njihovom interesovanju za sport. On je dodao da ne mogu svi biti kao Novak Đoković, ali da sport donosi mnogo pozitivnih stvari u životu.
Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović naglasio je da je važno da decu okupimo na sajmu sporta i pokažemo im na jednom mestu koje su to mogućnosti za bavljenje sportom u njihovom gradu.

Više od 300 dece predškolskog i školskog uzrasta imalo je priliku da na jednom mestu sazna sve informacije o sportovima koje mogu da treniraju u svom gradu. U vlasotinačkoj opštini ima 36 klubova i 12 sportova.Deca su mogla i praktično da probaju na improvizovanim terenima neke od sportova.
Predstavnici Spotskog saveza Srbije uručili su predstavnicima vlasotinačkog Sportskog saveza lopte za škole, koje će biti raspodeljene narednih dana. Na prijemu, pre početka skupa, predsednik Petrović i predstavnici Sportskog saveza Srbije razgovarali su o sportu u Vlasotincu i izdvajanjima lokalne samouprave u ovoj oblasti. Od opštine do opštine susrećemo se velikim brojem mališana željnih druženja i sporta. Tako je bilo i u Vlasotincu. Nasmejana lica deca mnogo govore, a nadam se samo da će svi oni voditi zdrav način života i trenirati neki sport. To je naša misija, da decu izvedemo na pravi put, svi zajedno i roditelji i učitelji i treneri. Deci želim da budu vredni i da dobro rade, a sutra će sigurno postati šampioni, neki u sportu, a neki u drugim oblastima. Sportski savez Srbije će biti tu da pomogne koliko je u našoj mogućnosti – rekao je Davor Štefanek. Na sajmu je prisustvovao veliki broj dece gotovo iz svih škola sa teritorije opštine Vlasotince i imali su prilike da se upoznaju sa granama sporta koje su zastupljene u opštini kao  i sa uspešnim klubovima i sportistima. 

Pre otvaranja prvog Malog sajma sporta, prisutni su odali poštu prerano preminulom drugu, malom Bogdanu Gavriloviću, koji je bio odličan sportista, prvi na krosu RTS-a u konkurenciji za dečake prvog razreda ove godine i koji je, kako su njegovi drugovi i učitelj rekli, pre svega bio dobar drug i prijatelj.

Categories: Sport

Leave a Reply