Kultura

„Trag divljači“: Priča o svirepom ubistvu i porodičnim tajnama u domaćim bioskopima u oktobru

Početak oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan za krimi dramu „Trag divljači“ reditelja Nenada Pavlovića, koji je upravo otvorio LIFFE festival u Leskovcu.

Pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, film u kom glavne uloge igraju Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin, svečano će zatvoriti i „Valter fest“ u Mladenovcu.

Glavne likove ove filmske priče čine moćnik Udbe, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar, a međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost. Scenario za film „Trag divljači“ potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.

„Trag divljači“ snimljen je u produkciji kuće „Režim“, uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District;  producenti filma su Miloša Avramovića i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević. Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, bioskopska distribucija je poverena Taramount filmu.

Karte za veliku beogradsku premijeru filma „Trag divljači“ su u prodaji od 19. septembra.

Categories: Kultura

Leave a Reply