Društvo

LESKOVAC: Održana sednica Gradskog veća o Civilnoj zaštiti

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojene su tačke koje se odnose na aktivnosti Jedinica Civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje u gradu Leskovcu.

„Zaposleni Gradske uprave grada Leskovca, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove u saradnji sa Centrom Ministarstva Odbrane Leskovac izvršili su selekciju i odabir ljudstva za popunjavanje specijalizovane jedinice za uzbunjivanje na teritoriji grada Leskovca, u jedinice civilne zaštite opšte namene na teritoriji grada Leskovca je selekcija i odabir ljudstva u toku“, rekao je Milan Popović, šef Odeljenja za Opštu upravu i zajedničke poslove.

Izneta je i informacija o stanju izrađenosti Procene ugroženosti i Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji grada Leskovca, zatim izveštaj o sprovođenju preventivnih mera zaštite useva od požara i spaljivanja biljnih ostataka na otvorenom prostoru o kom je izveštavao Ivica Ranđelović načelnik Sektora za vanredne situacije.

Javnost je ovom prilikom na sednici informisana i o svim vidovima obučavanja subjekata iz oblasti zaštite i spasavanja u gradu Leskovcu.

Ovom prilikom, predstavljen je i izveštaj o sprovođenju preventivnih mera zaštite strnih useva od požara i spaljivanja biljnih ostataka na otvorenom prostoru. U poslednja tri meseca, na teritoriji Jablaničkog okruga, registrovano je ukupno 299 intervencija, od toga je bilo 245 požara, dok su na otvorenom bile 222 intervencije.

Na području grada, zabeleženo je više od 110 požara, navedeno je u izveštaju Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, u kojem je iznet i predlog mera za podizanje svesti građana o štetnosti ovih postupaka.

Na današnjoj sednici, članovi Štaba su, između ostalog, upoznati i sa planom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Categories: Društvo

Leave a Reply