Društvo

AKTUELNO NA KIM: Specijalci pod punom ratnom opremom stigli na novi punkt kod Jarinja

Tri hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga Kosovske policije pod punom ratnom opremom, pre nekoliko minuta, stiglo je na novi punkt koji se nalazi na manje od pola kilometra od administrativnog prelaza Jarinje.

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) juče je „dežurala “ posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodneva smena Pogranične policije, prenose mediji i portali.

Nove snage kosovskih policajaca i svakosatna krstarenja putevima na severu Kosova i Metohije unosi nemir među srpsko stanovništvo.

Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uveravanja međunarodnih medijatora da  da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranou primenu mere o tablicama.

– Ne verujemo im i nećemo verovati – nepodeljeno je  mišljenje Srba u severnim, kosmetskim opštinama.

–  Da  Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilama do zuba naoružane specijalce.

Sagovornici „Novosti“ pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa snagama koje na Sever šalje Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Na dva kilometra od nove baze (utvrđenja) specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki međunarodne vojske. Deluju gotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply