Hronika

Još jedna žrtva nesreće kod Leskovca

U saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, kada je došlo do prevrtanja autobusa, poginula je još jedna osoba, Mirko Višnjički iz Sremske Kamenice kod Novog Sada. Mirko je danima bio u komi, da bi nakon višednevne borbe podlegao teškim povredama koje je zadobio u nesreći. Kao porodica smo juče sahranili našeg dedu, oca, tasta. Čovek je bio zdrav, prav i vitalan, iako u 69 godini života. Bavio se vinogradarstvom. Otišao je na odmor sa kojeg nam se više nikada nije vratio – kažu iz porodice za medije.

U nedelju su Mirkov sin i snajka preko medija saznali za prevrtanje autobusa i na nagovor tetke krenula je potraga. Dolaze do saznanja da je Mirko operisan u Kliničkom centru u Nišu.

Kako ističu, po dolasku u Niš saznaju da je Mirkovo stanje veoma ozbiljno.

– Otac je bio u komi. Lekari nisu bili optimistični u vezi njegovog skorog oporavka. Porodica odlučuje da se vrati kući za Novi Sad i da prati njegovo stanje. Po dolasku u Novi Sad, u večernjim časovima, saznajemo da je nastupila moždana smrt. Do jutra su lekari potvrdili da su Mirkove vitalne funkcije otkazale i da je preminuo – naveli su iz porodice.

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća dogodila se prošle nedelje na auto-putu Leskovac-Niš. Pored Mirka, u nesreći je stradala Nina Nićiforović, turistički vodič.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zbog saobraćajne nesreće na auto-putu kod mesta Pečenjevce po hitnom postupku izvršilo nadzor u privrednom društvu „Severtrans a.d.“ iz Sombora i tom prilikom je utvrđeno više od 100 prekršaja.

Categories: Hronika

Leave a Reply