Kultura

Vranjski ŠAF obeležio 35. godišnjicu rada

Svečanom akademijom i promocijom monografije u Pozorištu ,,Bora Stanković’’ vranjski ŠAf obeležio je veliki jubilej – 35 godina postojanja i rada.

Kako je ovom prilikom rečeno je da su vizija i entuzijazam koje su te 1987. godine imali članovi Кluba ljubitelja filmske umetnosti, a pre svega predsednik kluba dr Vukašin Antić i Miroslav Simonović, iznedrili ŠAF – Školu animiranog filma koja je postala sinonim za animaciju ne samo na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije, već i sveta. Da je tako potvrđuju produkcija, broj polaznika, organizovanje ,,Zlatnog puža“ sa Svetskim festivalom animiranog filma i Internacionalnom radionicom, kao i veliki broj priznanja i nagrada. Velika ljubav prema animaciji, kontinuitet u radu, posvećenost i aktuelnost u branši kojom se bave izdvojili su vranjske šafovce kao vrhunske animatore.

Tako je bilo svih ovih godina, a iskreno verujem da će tako biti i u budućnosti. Grad Vranje ponosi se svojom Školom animiranog filma i spreman je, kao i do sada, da podrži sve njene aktivnosti

Categories: Kultura

Leave a Reply