Društvo

LESKOVAC: Uručeno 19 ugovora za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca, na Međunarodni dan mladih, uručeno je 19 ugovora za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, koji su podržani u okviru programa “Aktiviraj se”. Njihova ukupna vrednost iznosi 1,8 miliona dinara.

Zahvaljući ovakvoj podršci, 19 raznovrsnih ideja mladih ljudi, biće realizovano i pretvoreno u konkretne događaje, mesta za druženje i okupljanje ili pak, edukativne radionice.

Među onima, čiji je projekat podržan, našao se i Učenički parlament srednje Ekonomske škole “Đuka Dinić” u Leskovcu.

Grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade, već osmu godinu zaredom, finansira omladinske projekte, koji za cilj imaju promociju aktivizma i volonterizma mladih. Od 2015. godine, kada je i započeto finansiranje ovakvih projekata, podržano je oko 120 ideja mladih ljudi i u tu svrhu, izdvojeno je više od 11 miliona dinara, iz budžeta lokalne samouprave.

Ovom prilikom, ugovore je uručila Aleksandra Zdravković, šefica Odeljenja za imovinsko-pravne poslove.

Zdravković je podsetila i na činjenicu da Grad Leskovac, godinama unazad organizuje dodelu nagrada mladim talentima, i to na Dan Grada 11. oktobra, kao i na Dan Svetog Save 27. janura. Takođe, lokalna samouprava vredno radi na pripremi i realizaciji i drugih podsticaja za mlade.

Pored projekta Učeničkog parlamenta Ekonomske škole “Đuka Dinić”, finansirane su i ideje: Nezavisne omladinske organizacije UNDER, zatim Udruženja „Zdrav“ i “Hisarski šampioni”, potom Učeničkih parlamenata Hemijsko -tehnološke škole „Božidar Djordjević Kukar“, Muzičke škole “Stanislav Binički”, kao i druge.

Categories: Društvo

Leave a Reply