Kultura

Beti Đorđević uručena nagrada za životno delo na Nišvilu

Džez i soul pevačici Beti Blagici Đorđević uručena je nagrade za životno delo u Gradskoj kući u Nišu, a koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima. Ona je rekla da je ovakvo priznanje nešto što joj se nije dešavalo često u životu i istakla da će se posetiocima festivala odužiti pesmom u četvrtak, 11. avgusta.

Još marta ove godine je objavljeno da će nagrada Nišvila za životno delo otići u ruke Beti Đorđević, koja je na džez sceni pet decenija. Ona će u četvrtak otvoriti glavni program festivala Karijerom dugom pet decenija, jasnim muzičkim određenjem i raskošnim glasom, zbog kojeg je mnogi smatraju srpskom Elom Ficdžerald s biografijom Tine Tarner, svrstala je sebe među legende džez muzike. Zbog specifičnog glasa i stila uživa status „bele pevačice crnačkog glasa“.

Beti Đorđević objavila je desetak singlova, dva albuma i jedan kompilacijski album, a Rambo Amadeus za nju je napisao pesmu “Nema te”, koje su zajedno izveli na Beoviziji 2018. godine. Najpoznatija je po veikom hitu „Počnimo ljubav iz početka“. Agencije i portali

Categories: Kultura

Leave a Reply