Ekonomija

‘’Vinski bal’’ u Vlasotincu

Na ovogodišnjem 36. Vinskom balu dvadesetak izlagača je u trci za najboljeg vinara. Svoje proizvode predstavili su sinoć na prepunom keju u Vlasotincu. Takođe, prvo veče ove manifestacije obeležio je i koncert grupe Bajaga i instruktori. Ove godine prijavilo se najviše plivača za vinsko burence od kad se ovo takmičenje organizuje – bilo ih je 40. Pobedio je Nemanja Davinić (18). Specijalna nagrad pripala je najmlađem plivaču, osmogodišnjem Nikolaju Popoviću.

U Galeriji Kulturnog centra proglašeni su pobednici konkursa za najlepšu karikaturu na temu vina i grožđa. Prvo mesto pripalo je Muhamedu Đerleku iz Novog Pazara, drugo Zoranu Mihailoviću iz Beograda i treće Jovanu Spasiću iz Vlasotinca. Posetioci i danas mogu da pogledaju 23 karikature, koje su pristigle na ovogodišnji konkurs, ali i nagrađivane radove iz prethodnih decenija.

Pored izlagača vina, na manifestaciji, je bilo i onih koji su predstavili suvenire vlasotinačkog kraja. Posebno se izdvojio suvenir Dedovina.

Dominantan zvuk rokenrola i grupa Bajaga i instruktori, obeležili su prvo veče ovogodišnjeg Vinskog bala. Momčilu Bajagiću, frontmenu grupe, ovo svakako nije bio prvi koncert u Vlasotincu, ali, kako naglašava, mnogo godina je prošlo otkako je nastupao u ovom kraju.

U okviru 36. Vinskog bala, večeras se očekuje proglašenje najboljih vinara, kao i Boginje vina. A ovogodišnju manifestaciju, svojim nastupom, će zatvoriti Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply