Sport

GRDELICA: U znak sećanje na košarkašku legendu Vujicu Vukadinovića – Vuju održan košarkaški turnir

Grdelica se večeras setila svog Vujice Vukadinovića – Vuje, nenadmašnu košarkašku legend i jedinstvenog predsednika i legendarnog trenera Košarkaškog kluba DABO koji je svojom energijom predstavljao pokretačku snagu košarkaškog sporta u ovom kraju. Tim povodom večeras je u Grdelici na košarkaškom terenu održana memorijalna utkamica „Vujica Vukadinović“ u organizaciji porodice Vukadinović, članova KK „Dabo“ i prijatelja u znak sećanja na Vujicu Vukadinovića – Vuju, koji je prošle godine izgubio bitku sa virusom korona.

Pre početka utakmice, prisutnima se obratio direktor JP Pijaca Milan Stojković, koji je rekao:

„Vuja je bio ambasador kako Grdelice, tako i čitavog našeg grada, stoga sam siguran da je mural koji je oslikan u njegovom rodnom mestu zadlužio svojim radom, trudom i zalaganjem, zato što je brojne generacije izveo na pravi put i usmerio ih da se bave sportom. Rival KK Dabo na večerašnjoj utakmici biće KK Zdravlje, i siguran sam da će biti veoma zanimljiva, da ćemo svi uživati.“ – naglasio je Stojković.

Utkamici je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je podbacivanjem lopte na centru dao znak za početak utakmice koja je okupila ogroman broj ljubitelja košarke Grdeličana, ali I žitelja Vlasotinca, Leskovca, Predejana, Vučja, Lebana….

Ekipu KK DABO sačinjavali su nekadašnji igrači ovog kluba, igrači ponikli u Grdelici kao i prijatelji kluba, dok su za ekipu KLS ligaša Zdravlja nastupili igrači ovog kluba iz Leskovca.

Categories: Sport

Leave a Reply