Kultura

Otvaranje jubilarni 10. STRINGS, Međunarodni festival i letnja akademija muzike u nedelju, 31. jula u 20 sati

Jubilarni 10. STRINGS, Međunarodni festival i letnja akademija muzike u organizaciji LKC biće  otvoren u nedelju, 31. jula u 20 sati u ovoj ustanovi kulture  i trajaće do 6. avgusta kada će biti zatvoren koncertom Amire Medunjanin u Narodnom pozorištu.

Tokom 10. Strings-a najavljen je bogat program koji obuhvata koncerte domaćih i stranih muzičara, razgovore sa umetnicima, izložbe.

Festival otvara premijerna kompozicija posvećena STRING-u  „Mozaik“ Igora Andrića.

U sedam dana festivala pored izložbi fotografija koje se uveliko pripremaju uz obilje koncerata  ozbiljne muzike, publika će moći da uživa i u nastupu kvarteta Vladimira Maričića „Džez na Veternici“, flautistkinje Nerse Ohanjan iz Jermenije.

Letnja  škola muzike će imati ove godine šest klasa muzičkih talenata sa vrhunskim pedgozima  sa 200 učesnika.

Ministarstvo kulture i informisanja omogućilo je odobravanjem million dinara održavanje 10.jubilarnog Stringsa, da po rečima Sanje Conić, direktorke LKC kao organizatora, kvalitetno našoj publici priredimo pravo zadovoljstvo, kao i ranijih godina.

STRINGS će biti zatvoren 6. avgusta koncertom Amire Medunjanin za koji vlada veliko interesovanje i koji je pomeren zbog vremenskih uslova u salu Narodnog pozorišta.

Categories: Kultura

Leave a Reply