Obrazovanje

SAZNAJEMO – OBJAVLJEN RASPORED UPISA U SREDNJU ŠKOLU: Proverite da li ste upisali školu koji ste želeli

Raspored učenika po obrazovnim profilima, odnosno smerovima gimnazija u srednjim školama objavljen je na portalu Moja srednja škola .

Nakon logovanja preko portala esDnevnik i unošenja korisničkog imena i lozinke, u meniju treba izabrati lista želja, a kada se ona otvori zelenom bojom je obeležan profil i srednja škola u koju je učenik raspoređen u prvom upisnom krugu.

Druga mogućnost je preko identifikacionog broja učenika. Ministarstvo prosvete ranije danas je saopštilo da će sutra na portalu Moja srednja škola i u osnovnim školama koje su učenici pohađali biti objavljena slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je u četvrtak, 14. jula, dok će dan kasnije, u petak 15. jula  biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole. Izvor-foto:Agencije i portali

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply