Hronika

Policija izvela akciju u Vranju, osumnjičenima stavljene lisice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u nastavku akcije na suzbijanju bespravne seče šuma, u odvojenim akcijama, u saradnji sa PU Sombor i PU Vranje, podneće krivične prijave protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo šumska krađa.

Policija je u Surdulici zaustavila kamion kojim je upravljao šezdesetogodišnjak i u tovarnom delu pronašla bukovo ogrevno drvo, bez žiga i prateće dokumentacije. Sumnja se da je on posekao drva u privatnim i državnim šumama i na taj način protivpravno prisvojio oko 122.000 dinara. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, koja je osnovana po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Categories: Hronika

Leave a Reply