Ekonomija

LESKOVAC: Danas svečano otvoreno odmaralište u Velikoj Kopašnici

Potpuno rekonstruisani kompleks Dečjeg odmarališta u selu Velika Kopašnica, u okviru kojeg se nalaze i tri bazena, otvoren je danas, u prisustvu gradonačelnika Leskovca, dr sci med Gorana Cvetanovića. Kako je ovom prilikom istaknuto, zvanično će početi sa radom, sutra, 2, jula u 10 časova. Obnovom ovog kompleksa, veruje se da će ponovo oživeti turizam u pomenutom selu.
Po rečima Jane Stefanović, ćerke vlasnika kompleksa čije ime i nosi vila , ovaj objekat u celini je kupljen 2001. godine, a onda su Stefanovići krenuli da ga renoviraju 2011/2012. godine da bi nakon 10 godina krenuli i zvanično sa radom na prostoru sa tri bazena, apartmanima, salom i restoranom.
Leskovačko selo Velika Kopašnica je godinama bilo centar mladih iz svih krajeva, zahvaljujući Dečjem odmaralištu Pionir. Ovaj veliki kompleks je decenijama nakon privatizacije stajao neiskorišćen i urušen. Zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu porodice Stefanović koja potiče iz susedog sela Slatina, a živi u Švajcarskoj, u ovaj objekat je uloženo skoro 3 miliona evra, tako da će Velika Kopašnica povratiti epitet letnje oaze u kojoj će moći da uživaju ljudi iz svih krajeva.
Sutra u 10 sati počeće sa radom tri bazena za plivače, za neplivače i za decu, uz restoranski deo sa 320 mesta i 140 parking mesta sa tendencijom širenja. Rekonstrukcija nekadašnjih spavaonica je u završnoj fazi, desetak apartmana je spremno, ostatak je još uvek u pripremi, u planu je uređenje sportskih terena i izgradnja još jednog fudbalskog terena.
Cena ulaznice na bazenima u Velikoj Kopašnici biće 400 dinara, a poseban popust je prirpemljen za decu.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply