Sport

DOGODILO SE: Najtrofejniji evropski košarkaški trener posle skoro tri decenije ponovo trener crno-belih

Na danasnji dan pre godinu dana posle 28 godina, Željko Obradović, jedan od najtrofejnijih košarkaških stručnjaka u Evropi, vratio se u beogradski Partizan.

Obradović je potpisao ugovor na tri godine, objavljeno je na sajtu Partizana, a to je izazvalo tektonske poremećaje u evropskoj košarci.

„Srećni smo i zadovoljni što se Željko Obradović vratio. Mislim da je svaka reč suvišna a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. Čeka nas veliki posao“, rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Košarkaši Partizana su pre toga okončali jednu od najneuspešnijih sezona u poslednjih deset godina.

Ostali su bez trofeja, nisu uspeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u reginalnoj ABA ligi, dok su u domaćem prvenstvu eliminisani u polufinalu od Mega Sokerbeta.

Vratio se tamo gde je počeo trenersku karijeru 1991. godine kada je sa terena direktno seo na klupu beogradskog tima, donevši Partizanu najveći uspeh u istoriji kluba – trofej šampiona Evrope. Euforija među navijačima Partizana danima ne prestaje, a mnogi su pratili direktan TV prenos konferencije za novinare KK Partizan i Obradovića 28. juna.

„Ja sam uvek dužan Partizanu jer me je on napravio“, rekao je Obradović.

„Za mene je ova odluka prilično laka, bez obzira što Zoran (Savić, sportski direktor kluba) kaže da je trebalo vremena.

„Kada smo se našli i razgovarali, razgovor je trajao dva-tri sata. Posle tog razgovora sam odlučio“, rekao je trofejni srpski trener.

Obradović ističe da strašno veruje u intuiciju i da je potpuno miran kad donese odluku.

„Neki od vas misle da je ovo i neka ludost. Ili što je rekao veliki igrač koga poštujem i cenim, Praja Dalipagić, da je rekao da Željko nije lud da se vrati.

„Rekao sam da ludosti nisu loše i stvarno mislim tako.

„Ko je taj koji je donosio sve pametne odluke i koje su za njega bile na kraju dobre? Doneli smo odluku, završena je priča i sada razmišljam samo kako i šta dalje“, rekao je Obradović.

Dodao je i ovo: „Ne volim ljude oko sebe koji će samo da mi klimaju glavom, već da budu kritički nastrojeni“. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply