Obrazovanje

VLASOTINCE: Najboljim učenicima, studentima i mladim talentima uručena rešenja o dodeli jednokratnih novčanih nagrada

Najboljim učenicima, studentima i mladim talentima vlasotinačke opštine, predsednik Bratislav Petrović uručio je rešenja o dodeli jednokratnih novčanih nagrada. Ove godine, na konkurs su se javila 64 kandidata, a 54 su ispunila uslove. Prema rečima, Ivane Stanojević, predsednice Komisije, 36 studenata, nagrađenoje sap o 30 hiljada dinara, jedanaestoro mladih talenata i dvoje učenika generacije srednjih škola dobilo je po 20 hiljada dinara, a petoro učenika generacije osnovnih škola 10 hiljada dinara.
Stanojević je konstatovala da je Vlasotince pravi rasadnik mladih, uspešnih i talentovanih ljudi, a u prilog tome govori i činjenica da se broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu povećava.
Predsednik opštine Bratislav Petrović poručio je nagrađenima da su znanje i talenat, bogatstvo koje će im omogućiti bolju startnu poziciju na tržištu rada.
-Male sredine, poput Vlasotinca, često su „tesne“ za ambicije naše dece, ali verujem da će mnogi od njih, svoje mesto ipak naći i u svom rodnom gradu, kad završe školovanje. Kao predsednik opštine, mogu da poručim da će rukovodstvo lokalne samouprave nastaviti sa stvaranjem što boljih uslova za boravak i rad u Vlasotincu, zaključio je Petrović.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply