Kultura

VRANJSKA BANJA – Održana “Zlatna frula juga Srbije“: Izabrani takmičari za Sabor u Prislonicu

Odlukom stručnog žirija Anika Nikić iz Niša, Atanasije Nedeljković takođe iz Niša, Dušan Antić iz Pirota i Lazar Đorđević iz Niša pobednici su jubilarnog desetog međuokružnog takmičenja Zlatna frula juga Srbije, koje je večeras održano u Vranjskoj Banji.

Anika je trfijumfovala u konkurenciji mladih frulaša do 12 godina, Atanasije u konkurenciji frulaša od dvanaest do šesnaest godina, Dušan je bio najbolji u izvornom sviranju, dok je Lazar pobedio u savremenom sviranju na fruli.

U konkurenciji dueta (savremeno sviranje) najbolji su bili Dimitrije Nikolov (Leskovac) i Lazar Đorđević (Niš), koji su se osim četvoro napred pomenutih frulaša plasirali na republički sabor koji će tradicionalno biti održan u Prislonici kod Čačka.

Ovo je odlučio stručni žiri kojeg su ove godine činili Velja Kokorić (Radio Beograd), Aleksandra Petrović (profesorka flaute, Niš) i Tanja Bliznakovski Jovanović (direktorka Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju).

Valja, medjutim, naglasiti da je za plasman na republički sabor takmičila su se 22 frulaša iz pet okruga – Pčinjskog, Jablaničkog, Niškog, Pirotskog i Topličkog. Izvor-foto:NU i TO Vranje

Categories: Kultura

Leave a Reply