Hronika

Kancelarija za KiM: Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči

U noći između petka i subote obijene su dve prodavnice u Velikoj Hoči vlasnika Miroslava Lukića i Bojana  Pavlovića, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba iz njih, a slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj. Reč je nesumnjivo o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda. Zbog toga im je na ovaj način ugrožena i egzistencija“ navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Кancelarija za Кosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti.

„Srbi i njihova imovina na КiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara“ zaključuje se u saopštenju.

Categories: Hronika

Leave a Reply