Kultura

TRADICIJA: Festival „Pletenica“ okupio 1.200 mladih folkloraša

Na sedmom Festivalu dečijeg i omladinskog folklora „Pletenica“ u Bijeljini 1.200 mladih folkloraša iz zemalja regiona su tokom dve festivalske večeri publici pokazali svoje igračko umeće

Aleksandra Lukić, predsednica Kulturno-umjetničkog društva „Pletenica“ iz Bijeljine, koje je i organizator te kulturne manifestacije, rekla je da su danas za sve učesnike organizovali posetu turističkim znamenitostima grada.

Ona je dodala da je festival bio izuzetno posećen, da su bili ispunjeni svi kapaciteti Centra za kulturu „Semberija“.

Lukićeva je izrazila zadovoljstvo organizacijom, navodeći da su imali veliku pomoć pripadnika bijeljinske Policijske uprave, u koordinaciji učesnika iz drugih gradova.

Ona je izrazila nadu da će ubuduće imati veću podršku od Gradske uprave, jer je ta manifestacija veoma značajna za grad.

Lukićeva je podsetila da su prve festivalske večeri u petak, 3. juna, centrom grada prvo prodefilovali najmlađi učesnici, uzrasta od četiri do 15 godina, koji su se kasnije nastupili pred publikom.

– Sinoć su, nakon defilea, revijalno nastupali izvođački ansambli stariji od 16 godina, a pre izvođačkog dela publika je imala priliku da vidi reviju tradicionalne narodne nošnje, gde im je objašnjeno za šta koji deo služi – navela je Lukićeva.

Categories: Kultura

Leave a Reply