Ekonomija

NAŠ UGAO – Moćne trešnje : Napitak za borbu protiv viška kilograma i raznih upala

 Njihovu vrednost odavno su prepoznali nutricionisti koji ih preporučuju svima, a posebno osobama koje žele smršati. Naime, zahvaljujući vlaknima, pektinu i velikoj količini vode koju sadrže, trešnje brzo stvaraju osjećaj sitosti i pomažu u regulaciji lošeg LDL kolesterola.

Pomažu nam u uklanjanju masnih naslaga s trbuha, a njihova kalorijska vrednost uistinu je niska pa tako u 100 gr trešanja ima samo 60-tak kalorija.

Stručnjaci su utvrdili kako trešnje deluju i antiupalno. Nakon napornog treninga njima ćete ublažiti upalu mišića, a korisne su i za ublažavanja bolova i oteklina koje se javljaju kod artritisa te drugih reumatskih bolesti. Sezonu trešanja iskoristite za spravljanje ukusnog napitka na bazi trešanja koji će oterati glad i višak kilograma te se boriti protiv upalnih procesa u telu.

SASTOJCI ZA NAPITAK S TREŠNJAMA:

-100 gr trešanja
-1 šaka spanaća
-1 banana
-3 dcl kozjeg mleka ili kozjeg jogurta
-sok od pola limuna

PRIPREMA NAPITKA S TREŠNJAMA:

Trešnje operite, prepolovite i izvadite iz njih koštice. Operite spanać i narežite ga na sitnije komade. Ogulite bananu i također je narežite na kolutove. Iscijedite sok od pola limuna. Sve sastojke uključujući i mleko (ili jogurt) ubacite u blender ili aparat za izradu sokova i dobro izmiksati. Napitak popijte dok je svež. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Leave a Reply