Obrazovanje

LESKOVAC: Na javnom času crtanja stripa više od 1.400 učenika

Više od 1.400 učenika iz šest osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca, uzelo je učešće u sklopu ovogodišnjeg javnog časa crtanja stripa, čime je Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ oborila sopstveni rekord po broju učesnika. Inače, ova aktivnost deo je pripreme za održavanje manifestacije „Balkanska smotra strip autora“, krajem meseca.

Nakon dvogodišnje pauze, prouzrokovane epidemijskom situacijom, danas je 450 učenika Osnovne škole „Josif Kostić“, prisustvovalo javnom času crtanja stripa na otvorenom u dvorištu, jedne od najstarijih vaspitno-obrazovnih ustanova u Leskovcu.

Pored ove osnovne škole, učešće u okviru pomenute aktivnosti, uzelo je još njih pet i to: „Svetozar Marković“, „Kosta Stamenković“, „Vasa Pelagić“, „Vožd Karađorđe“ i „Vuk Karadžić“. Oko hiljadu učenika je u svojim učionicama, u toku prethodne nedelje, istovremeno napravilo svoje prve korake u svetu stripa.

Na konkurs leskovačke Škole stripa za najbolji strip kaiš, koji je, inače, raspisan u okviru održavanja Balkanske smotre mladih strip-autora, ove godine se odazvao rekordan broj učenika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Današnje prisustvo gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, javnom času crtanja stripa u dvorištu Osnovne škole „Josif Kostić“, predstavljalo je ohrabrenje za učenike, da pokažu svoje umeće.

Jubilarna 25. po redu, manifestacija „Balkanska smotra mladih strip autora“, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, biće održana od 24. do 26. juna.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply