Društvo

LESKOVAC: Nova sanitetska vozila na poklon

Zahvaljujući sanitetskom vozilu koje je donacija ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu moći će svojim korisnicima da pruži kvalitetniju zdravstvenu negu.
Reč je o donaciji vrednosti 4,2 miliona dinara koja će omogućiti mnogo kvalitetnije brigu Ustanove za odrasle i starije o našim starijim sugrađanima jer će transport korisnika do zdravstvenih ustanova biti znatno lakši i brži. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja je pre pet godina doniralo sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata, ali će nova donacija ovu uslugu znatno unaprediti istaknuto je prilikom današnje posete gradonačelnika sa saradnicima ovoj ustanovi.
,,Moram da napomenem da se patologija naših korisnika u zadnjih 10 godina znatno promenila i da su zbog toga sanitetska vozila izuzetno značajna za nas“ kazala je direktorka Ustanove za odrasle i starije Gordana Savić.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao brojna ulaganja u Ustanovu za odrasle i starije što grada , što države u prethodnom periodu.
Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice zahvalio se kompaniji HSV iz Vlasotica koja je bolnici donirala kombi vozilo marke Ford za prevoz pacijenata za dijalizu vrednosti 33.500 evra.
Ustanova za odrasle i starije koja je druga u Srbiji dobila licencu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kojom je utvrđeno da ova ustanova ispunjava uslove i standarde za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih osoba, ima kapacitet za oko 180 korisnika, ali je taj broj premašen poslednjih godina ima ih oko 200 i postoji lista čekanja za oko 50 potencijalnih osoba za smeštaj.

Categories: Društvo

Leave a Reply