Kultura

Otvorena izložba radova sa Likovne kolonije „Vlasina“

Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji Vlasina u prethodna tri saziva od 2019. do 2021. godine, otvorena je danas u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Postavka likovne kolonije Vlasina obuhvata radove 35 autora iz zemlje i inostranstva. Selektor sva tri saziva je Nina Todorović, multimedijalna umetnica iz Beograda kojoj je direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić uručila priznanje i koja je otvorila izložbu.

,,Kultura i umetnost obogaćuju našu svakodnevicu i daju dušu jednom gradu. Mi nastojimo da leskovačkoj publici pružimo kvalitetne kulturne sadržaje, i da istovremeno stvorimo mogućnost da mladi, ali i već afirmisani umetnici stvaraju u našem okruženju i doprinesu jačanju kulturnih veza među gradovima i državama” kazala je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Andrijana Vasić u ime grada Leskovca.

Likovna kolonija Vlasina je inače tradicionalna manifestacija, skoro pola veka okuplja akademske umetnike širom zemlje i inostranstva, a pet decenija njenog održavanja se obeležava naredne godine.

Categories: Kultura

Leave a Reply