Sport

Na pomolu su promene u evropskoj košarci!

Ugledni novinar agencije SDNA Sotiris Vetakis tvrdi da će sastanak akcionara Evrolige, koji će sutra biti održan u Barseloni biti od istorijskog značaja za evropsku košarku.

Na pomenutom sastanku biće prisutan i Mark Tejtum, zamenik komesara NBA lige Adama Silvera koji će pokušati da pomiri dve zaraćene strane i predstavi novi projekat.

Ako do dogovora dođe u evropskoj košarci će se dogoditi velike promene.

Ideja je da se Evroliga proširi na 24 kluba, a da se Evrokup i FIBA Liga šampiona spoje u jedno takmičenje. Evrokup će imati daleko veći značaj nego do sada. Naime, u Evroligu je iz ovog takmičenja išao samo šampion, eventualno finalista, a sada će čak šest klubova izboriti plasman u najjače takmičenje.

To će ojačati i nacionalne šampionate, koji će konačno dobiti na značaju jer će ekipe preko njih ulaziti u Evrokup.

Zanimljivo, u priču je uključena u čuvena platforma Netflix, koja bi prenosila sve utakmice Evrolige, što bi klubovima obezbedilo ozbiljne prihode.

Očekuje se da će prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu biti smenjen na sutrašnjem sastanku i da će ga zameniti Hesuz Ču Bueno, potpredsednik NBA kancelarije za Evropu, Afriku i Bliski istok. Kao kandidat za mesto direktora spominje se i naš proslavljeni as Dejan Bodiroga, a nije nemoguće ni da obojica dobiju funkcije u Evroligi. Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply