Društvo

Hiljade ljudi dočekalo srpskog tenisera u Budvi – Đokoviću uručena povelja zaslužnog (počasnog) građanina

Najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću predsjednik opštine Budva Marko Carević danas je uručio Povelju zaslužnog građanina Budve.

– Najboljem teniseru ne samo današnjice, već i svih vremena, teniseru sa najviše osvojenih titula u istoriji tenisa, rekorderu po broju provedenih sedmica na vrhu ATP liste, sportisti koji je ispisao zlatne stranice svjetskog tenisa i sporta, uručeno je priznanje počasnog građanina Opštine Budva – saopšteno je iz te lokalne zajednice. Marko Bato Carević, predsjednik Opštine Budva kazao je tom prilikom da je njegova lična čast i čast grada Budve što je najbolji sportista svijeta od danas počasni građanina crnogorske metropole turizma. On je kazao da nada da će Đokoviću ova nagrada značiti kao i mnoge druge što ih je osvojio širom svijeta.

Carević se zahvalio i roditeljima Novaka Đokovića, koji su prisustvovali svečanosti, kao i samom Novaku Đokoviću za sve što je uradio za srpski rod.

Novaku Đokoviću je uručena i ikona Triptih Svetog Nikole, autora Zorana Baletića.

Ispred zgrade opštine zbog dolaska Đokovića jutros se okupilo više hiljada građana. Brojni građani nosili su u rukama srpske zastave.

Đoković je ušao u zgradu lokalne samouprave uz pesmu Danice Crnogorčević:„Veseli se, srpski rode!”. Skupština opštine Budva je tokom 2018. godine donijela odluku o proglašenju Novaka Đokovića za počasnog građanina crnogorske metropole turizma. Izvor: SRNA/ATV, In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply