Društvo

Kosovo i Metohija: Napadnut mladić iz srpskog sela kod Srbice

Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave, saopštila je Kancelarija za KiM.

Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres. „Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču“, ocenjuje Kancelarija.

Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće.

Milan Kovačević je srpski domaćin sa Kosova i Metohije koji je jednom prilikom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izneo svoje probleme, nakon čega je usledila njegova pomoć,

– Ne bih to poverenje izneverio po cenu života. Ja moju otadžbinu volim, ali poštujem i komšije Albance. I, oni poštuju moju šajkaču. NJihovi mediji su bili u poseti. Ja sam poručio: najvažnije je da se ne sporimo na međama naših njiva. Da se ne krvimo. Deca nam to neće oprostiti – rekao je tada Milan. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply