Društvo

EU PRO Plus predstavlja javni poziv za projekte lokalne infrastrukture 22. decembra u Nišu

EU PRO Plus program ćeu sredu, 22. decembra 2021. godine u Nišu u hotelu Tami Residence (Durmitorska 1) u 11 časova održati info-sesijuo javnom pozivu za unapređenje lokalne infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionu Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije za koje je Evropska unija opredelila 3,4 miliona evra. 

Poziv je otvoren do 31. januara 2022. godine, a lokalne samouprave sa pravom učešća treba da konkurišu sa projektima koji će  unaprediti javne usluge kroz realizaciju infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, sporta, kulture, javne uprave i komunalnih usluga. Pri izboru projekata posebna pažnja biće usmerena na poboljšanje uslova života pripadnika i pripadnica ugroženih grupa, kao i na oporavak od posledica kovida 19.  

Lokalne samouprave po jednom projektu mogu da dobiju sredstva u visini od 42.000 do 170.000 evra, a treba da obezbede učešće u iznosu od minimum 15 odsto ukupne vrednosti projekta. Takođe, lokalne samouprave imaju pravo da konkurišu za dva projekta pod uslovom da je jedan ili oba iz oblasti zdravstva i/ili socijalne zaštite.

Više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici Javni poziv za projekte lokalne infrastrukture. Info-sesije će biti održane u Kragujevcu i Smederevu 23. decembra 2021. godine, dok će se onlajn info-sesije održati preko Google meet platforme 24. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova, na sledećem linku  i 12. januara 2022. godine  od 11 do 13 časova, na sledećem linku

Napomena: Izjave za medije su planirane pre početka info-sesije.

RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA 

Info-sesije koje će biti održane uživo:

23. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj, u Smederevu, Goranska bb

23. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u hotelu Kragujevac, u Kragujevcu, Kralja Petra I 18

Onlajn info-sesije možete pratiti preko Google meet platforme:

24. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova, na sledećemlinku 

12. januara 2022. godine  od 11 do 13 časova, na sledećemlinku


Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije,  ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Categories: Društvo

Leave a Reply