Društvo

SVET: Predsednik Bajden posetio Kentucky nakon razornog tornada

President Joe Biden surveys storm damage from tornadoes and extreme weather in Dawson Springs, Ky., Wednesday, Dec. 15, 2021. (AP Photo/Andrew Harnik)

Američki predsednik Joe Biden posetio je Kentucky nakon smrtonosnih tornada i jakih oluja, u kojima su poginule najmanje 74 osobe u toj saveznoj državi i zbog kojih su raseljene hiljade drugih.

Biden je rekao da je “zadivljen” načinom kako se zajednica nosila nakon tornada.

“Ljudi jednostavno dolaze niotkuda da pomognu kao zajednica, a to je ono što bi trebalo biti. To bi Amerika trebala biti. Nema crvenih tornada ili plavih tornada. Nema crvenih država ili plavih država kada se ovakve stvari počnu događati. I mislim da, barem po mom iskustvu, to ili zbližava ljude ili ih stvarno razdvaja”, rekao je Biden, prenosi CNN.

Predsednik je, takođe, istakao lokalnim čelnicima da je vlada tu da pomogne odmah nakon nesreće koja ih je zadesila, ali da će biti tu i dalje u naporima za obnovu.

“Samo da znate – izluđujem guvernera tako što ga stalno zovem – ali možda postoje stvari koje bi bile od pomoći za šest sedmica, šest meseci od sada, a kojih niste svesni. Uputio sam svoj tim da vas sve obavesti o svemu što je dostupno na saveznom nivou”, rekao je Biden.

On je, takođe, poručio da se ne ustručavaju tražiti sve što im treba.(Fena)

Categories: Društvo

Leave a Reply