Kultura

Svetski dan srpskog kola: Novosađani u subotu organizuju jedinstvenu manifestaciju

Smotra flkloraša organizuje se povodom prisajedinjenja sadašnje Vojvodine Matici Srbije 1918. godine, a ujedno će, po trinaesti put biti održan Festival zlatnih ansambala Srbije.

Program će početi u podne na platou Vujadina Boškova ispred „Spens-a“, sabornim ivođenjem niškog kokonješta u kojem će svi prisutni učestvovati u kolu.

U Velikoj dvorani „Spens-a“ u 13.30 počeće Gala koncert zlatnih ansambala Srbije i premijerno izvođenje koreografskih minijatura tradicionalnog plesa. U programu učestvuju AKUD „Lola“, AKUD „Mika Mitrović Jarac“, i Fakultet muzičke umetnosti iz Beograda, AKUD ,,Oro“ i Fakultet sporta i fizičke kulture iz Niša, KC ,,Stefan Nemanja“ iz Kraljeva, Ansambl ,,Vila“ i Akademija umetnosti iz Novog Sada, KPD ,,Jednot“ iz Gložana, AKUD ,,Abrašević“ iz Kragujevca, AKUD ,,Abrašević“ i Ansambl ,,Teodora“ iz Niša, KUD ,,Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana, KUD ,,Mladost“ iz Novog Pazara, KUD ,,Frula“ iz Raške, KUD ,,Laza Nančić“ iz Vršca, KUD ,,Pionir“ iz Zrenjanina, DZNN ,,Gusle“ iz Kikinda, ŽKUD ,,Bratstvo“ iz Subotice, KUD ,,Đerdan“ iz Valjeva, Udruženje za negovanje tradicije ,,Prijedor“ iz Prijedora, KUD „Ivan Cvetković“, iz Grkinje, AKUD „Španac“ i AD „Novi Beograd“.

Večeras oko 18 sati i 30 minuta dogodila se saobraćajna nezgoda kod Poljoprivredne škole u Leskovcu. Do nezgode je došlo kada su se sudarili traktor i automobil marke Citroen C3.

„U ovoj saobraćajnoj nezgodi povređeni su vozač traktora i vozač automobila a stepen povreda još uvek nije poznat, policijski uviđaj je još uvek u toku“- rekla je Marija Sokolović, portparol Policijske uprave Leskovac.

Categories: Kultura

Leave a Reply