Ekonomija

LESKOVAC: Spremna mehanizacija za zimsko održavanje puteva

I ove godine upriličena je smotra mehanizacije kojoj će se tokom zime vršiti održavanje puteva i ulica na teritoriji grada Leskovca.

Kako je rekla tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja Ljiljana Mihajlović izabrani ponuđač je firma “AB KOP” iz Vlasotinca koji ima sve potrebne mašine. Ona je dodala da je ovo preduzeće i u prethodnim godinama pokazalo da je spremno da ovaj posao radi na najbolji mogući način.

Kako je naglasio direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić prilikom izbora ponuđača koji su se javili na tender za obavljanje ovog posla vodilo se računa o opremljenosti firmi za posao održavanja u zimskim mesecima.

Nikolić je podvukao da je cilj zimskog održavanja da svi putevi budu prohodni i da, kada sneg padne, svi putevi budu bezbedni za odvijanje saobraćaja. Pored toga zadatak firme AB Kop biće i bacanje soli na gradskim ulicama i odvoženje snega, ukoliko dolazi do nagomilavanja na ulicama. Na održavanju puteva, prema planu i programu, biće uvek na raspolagnju 4 kamiona, kamion putarac, utovarna lopata, dva skipa i dva buldožera.

Vlasotinački „AB Kop“, kako je rekao Dragan Momirović, šef smene preduzeća AB Kop tokom zime će trebati da održava 25 kilometara ulica u gradu i oko 447 kilometara opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva za šta je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 30 miliona dinara.

Inače na tender za ovaj posao javile su se dve firme, a AB Kop je i ove godine dobio posao zbog niže cene.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply