Društvo

Vranje dobija novi sportsko-rekreativni kompleks – U planu rekonstrukcija sportske hale, gradiće se otvoreni i zatovreni bazeni sa tribinama

Sportska hala u Vranju uskoro bi mogla da dobije nove sadržaje pri čemu će postati moderan sportski kompleks sa otvorenim i zatvorenim bazenima.

Grad Vranje upravo je rapisao tender za izradu projekta za dogradnju postojeće sportske hale i izgradnju kompleksa otvorenomg i zatvorenog bazena.

Izrada građevinske dozvole obavljaće se prema već usvojenom urabnističkom projektu, a kako je navedeno u projektnom zadatku, rešenje građevinske dozvole treba da sadrži dogradnju objekta zatovrenog bazena dimenzija 25×33 metara i još jednog manjeg bazena dimenzija 8×25 metara uz severnu stranu sportske hale. Bezenski kompleks će takođe imati i tribinu za 200 gledalaca, a gradske vlasti planiraju da ove prostorije koriste atletski i stonoteniski klub.

Kompleks bazena na otvorenom sastojaće se od bazena za kupanje odraslih sa platoom za sunčanje, zatim bazena za malu decu, partećih pešačkih komunikacija sa zelenim površinama i uređenim mobilijarom.

Zarad bezbednosti budućih posetilaca i kontrole ulaza-izlaza predviđeno je ograđivanje kompleksa sa ogradom maksimalne visine 2,20 metara.

Izgradnja sportsko-rekereativnog kompleksa izvodiće se u dve faze, pri čemu će u prvoj fazi biti izgrađen objekat zatvorenog bazena sa tehničkim postrojenjem, a tokom druge faze planira se izgradnja bazena sa platoom.

Vrednost posla izrade projekta za građevinsku dozvolu iznosi 4.500.000 dinara, a rok za prijavu učesnika je 25. oktobar. Bliže detalje u vezi sa tehničkom dokumentacijom i tenderom možete pogledati OVDE. eKapija

Categories: Društvo

Leave a Reply