Društvo

APEL: Zaustavite ’’točkonje’’ – osakaćuju narod?!

U poslednje vreme gradjani Srbije izloženi su užasnom teroru ’’točkonja’’, kako onih na spostveni (nožni) ali najviše na električni pogon. Vlasnici ovih nečujnih prevoznih sredstava su postali ogromna opasnot za pešake, posebno starije. Dogadjaju se užasne nemile scene na trotoarima gde nije mesto ’’točkonjama’’ kako ih je narod u Leskovcu prozvao.

Danas je naš lutajući reporter slučajno prisustvovao nemilim scenama koje su izazvali točkonje. Jedan mladi gospodin je suprugu sa malim detetom u kolicima štitio torbicom kojom je udario biciklistu pošto je zakačio kolica sa bebom. U torbici je bila betonska kocka od više kilograma zbog koje je točkonja jauknuo i zateturao se. Ovaj mladi bračni par je objasnio da je više puta bio ’’meta točkonja i trotinetaša na struju’’.  Troje mladih ljudi sa korona maskama n licu su ’’suknuli’’ (napali) jednog točkonju koji je pre izvesnog vremena povredio njihovu baku i deku. Pronašli su ga uz pomoć nadzornih kamera. I kada su mu danas saopštili šta je uradio točkonja je počeo da im preti i da ih vredja.

Naš lutajući reporter je danas prisustvovao nemiloj sceni kada je jedan točkonja u liku jedne ’’copine i gegule’’ preplašio ljude i vredjao uglednog žitelja grada na Veternici u centru Leskovca. Umesto da se izvini on je počeo da preti gradjanima koje je zakačio i uplašio. Ko zna šta bi se dalje dešavalo da mu jedan od poznanika nije rekao da su sve snimile nadzorne kamere sa okolnih lokala ’’copina i buzdovan’’ se udaljio a gradjani burno prepričavali dogadjaj. Gradjani su ogorčeni i traže zaštitu. Nekoliko njih su pokazali zavoje na nogama od povreda koje su im nanele točkonje. Neki su, kako su kazali, posle konsultacija sa advokatima, najavili da će tužiti grad i tražiti odštetu jer ne mogu slobodno da hodaju trotoarom. Većina gradjan traži da komunalna policija reaguje kaznama i kažnjava drske i bezobzirne točkonje. Zaustavite točkonje – zaštitite gradjane je apel koji se sve više čuje.

Categories: Društvo

2 replies »

Leave a Reply