Sport

Novica Veličković: Uzbuđen sam, drago mi je što se opraštam pred navijačima

Proslavljeni košarkaš Partizana Novica Veličković rekao je danas da je uzbudjen pred oproštajni mečo i da mu je drago što će karijeru moći da završi pred navijačima.

„Treme nema ali uzbudjenja svakako ima… Jako mi je drago što ću moći da se oprostim pred navijačima, jer je protekla sezona bila velikim delom pred praznom halom“, rekao je Veličković za RTS.

Veličković će poslednji meč u karijeri odigrati protiv aktuelnog prvaka Evrope, ekipe Efesa, u četvrtak, u Beogradskoj areni.

Košarkaš, koji je nastupao za Partizan 10 sezona, i osvojio 13 trofeja, istakao je da će najviše pamtiti meč protiv Panatinaikosa u Beogradu, kada je trener grčkog kluba bio Željko Obradović.

„Ima dosta momenata i utakmica koje bih mogao da izdvojim i koji su za pamćenje a 10 godina nije malo. A svakako je čast predstavljati Partizan“, dodao je 34-godišnji igrač.

Kapiten crno-belih rekao je da ima specifičan odnos sa klubom, koji doživljava kao drugu porodicu.

„Za mene je Partizan način života. Jer, gde god da se pojaviš ti ga predstavljaš i on predstavlja tebe“, ocenio je on.

Veličković je u karijeri nastupao i za Real Madrid, Megu, Bamberg, i Trabzonspor, dok je sa reprezentacijom Srbije 2009. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Prijateljski meč Partizana i Efesa, biće odigran u četvrtak od 19.00.

Categories: Sport

Leave a Reply