Kultura

’’Južna pruga dominira Gučom’’ – Kristijan Azirović prva truba, a najbolji orkestar Vladimira Ivanovića iz Surdulice

Nastavlja se dominacija duvačkih bleh orkestara na takmičenju trubača u Guči. Trubač iz Bojnika Kristijan Azirović prva je truba i pobednik 60. Sabora trubača u Guči, koji se danas završava.  Najbolji orkestar ovogodišnjeg takmičenja je orkestar Vladimira Ivanovića iz Surdulice.  Druga truba sabora je Marko Gligorijević a treća truba Vladimir Ivanović iz Surdulice.

Najbolji tubač sabora po odluci žirija publike je Marko Trnavac iz Mršelja kod Guče. Najbolji orkestar ovogodišnjeg takmičenja je orkestar Vladimira Ivanovića, drugi je orkestar Marka Trnavca a treći orkestar „TImočki veseljaci“.

Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Jovice Jovanovića., nagradu za najbolje odsvirano kolo oreksar Kristijana Azirovića, a za pesmu orkestar Marka Gligorijevića. Najboji bubnjar saobora je FIlip Stojanović, tenorista Milutin Jevđić a basista Stefan Ilić.

„Ne znam kako da opišem ovu moju radost. Prosto rečeno, šokiran sam“, izjavio je pobednik i najbolji trubač sabora Kristijan Azirović.

Categories: Kultura

Leave a Reply