Kultura

Svetska premijera filma “Toma” Dragana Bjelogrlića na “Sarajevskom filmskom festivalu“

U programu Open Air ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala je osam filmova, uključujući i film “Toma” Dragana Bjelogrlića, čijom će svetskom premijerom 20. avgusta biti zatvoren 27. Sarajevo Film Festival.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića, koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. Scenario potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević.

Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović.

Film će na zatvaranju 27. Sarajevo Film Festivala biti prikazan na više festivalskih lokacija.

Festivalska publika će imati priliku pogledati Open Air filmove u jedinstvenom ambijentu Letnjeg kina Coca-Cola.

Kapaciteti svih festivalskih lokacija 27. Sarajevo Film Festivala su ograničeni u skladu s covid merama, odnosno izdatim merama i uputstvima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za održavanje Sarajevo Film Festivala. Svi detalji o ulasku na lokacije biće objavljeni na web stranici Sarajevo Film Festivala http://www.sff.ba, kao i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar) i na festivalskim lokacijama.

Dvadesetsedmi Sarajevo Film Festival biće održan od 13. do 20. avgusta. (NovaSloboda)

Categories: Kultura

Leave a Reply