Kultura

Međunarodni festival i letnja akademija muzike STRINGS od 30. jula do 7 avgusta

Međunarodni festival i letnja akademija muzike STRINGS biće održana od 30. jula do 7 avgusta. U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra ova manifestacija održava se deveti put.

Kako je na pres konferenciji koja je tim povodom održana danas direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić rekla da je za ovu manifestaciju putem projekta Ministarstvo kulture izdvojilo sredstva od milion dinara, a da joj veliku podršku pruža lokalna samouprava.

Urednik muzičkog programa ove ustanove kulture Saša Stevanović naglasio je da će ovogodišnji STRINGS obilovati mnoštvom sadržaja. Manifestacija će biti otvorena sutra u 20 sati u leskovačkom Narodnom pozorištu koncertom Sinfonijskog orkestra “Stanislav Binički”. Već 31. jula na programu je Koncert pod svećama, a u okviru njega nastupiće u Leskovačkom kulturnom centru u 21 sat violončelista Nemanja Stanković.\

U nedelju 1. avgusta biće održana promocija novih izdanja Muzikološkog instituta iz Beograda. Planirano je da u okviru programa 2. avgusta bude upriličen razgovor sa akademikom Ivanom Jevtićem.

U utorak 3. avgusta Valeri Sokolov iz Bugarske prirediće koncert kamerne muzike. Otvaranje izložbe fotografija autorke Marine Pešić na programu je 4. avgusta, a 5. avgusta bugarski Kamerni okrestar Valerija Sokolova prirediće celovečernji koncert.

Završni koncert polaznika STRINGS-a  na programu je 6. avgusta, a 7. avgusta leskovačkoj publici će se predstaviti slavni bugarski pevač Vasil Petrov koji će izvesti slavne melodije Frenka Sinatre.

Kako je rečeno na ovoj pres konferenciji leskovački Festival STRINGS je postao prepoznatljiv, a sadržaji u okviru njega prilagođeni su svim ukusima.

Categories: Kultura

Leave a Reply