Kultura

Inicijativa SDPS-a za podizanje spomenika Tomi Zdravkoviću u Skadarliji

Socijaldemokratska partija Srbije organizovala je akciju prikupljanja potpisa građana za pokretanje inicijative za izgradnju spomenika estradnom umetniku Tomi Zdravkoviću večeras u boemskoj četvrti prestonice Srbije Skadarliji.Igor Mušić, predsednik Beogradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije kazao je za Tanjug da se 30. septembra navršava 30 godina od smrti Tome Zdravkovića.

„Naša ideja je da ova akcija bude nadstranačka kako bi ujedinili veliki broj ljudi u želji da u boemskom delu grada podignemo spomenik bardu narodne muzike. Naš predlog će biti predat Skupštini grada Beograda na dalje odlučivanje. Nadamo se pozitivnom ishodu kako bi se odužili umetniku koji je okupljao ljude različitih kulturoloških profila i propagirao zajedništvo koje nam je danas i te kako potrebno”, kazao je Mušić. Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu Beograda je, izmedju ostalog, rekao da je reč o jako plemenitoj akciji kojom bi se Beograd odužio jednom od svojih simbola.

„Muzika Tome Zdravkovića je i dalje živa kao što je to bio slučaj i pre 30 godina. Toma Zdravković je bio jedan od prepoznatljivih simbola Beograda i Jugoslavije. Skadarlija je mesto gde je provodio dosta vremena u boemskoj atmosferi i logično je da baš ovde podignemo spomenik Tomi Zdravkoviću.

Categories: Kultura

Leave a Reply