Ekonomija

Leskovački povrtari najavljuju protest zbog niske otkupne cene paradajza

Proizvođači paradajza iz leskovačkog kraja nezadovoljni otkupnom cenom ovog povrća, koja i dalje iznosi od 15 do 25 dinara po kilogramu, planiraju da se u sredu u 10 časova ponovo okupe ispred zelene pijace u Ulici kralja Petra Prvog i dele  ovogodišnji rod sa svojih parcela.

Tom prilikom  biće upućen  zahtev Vladi i resornom ministarstvu za novčanu pomoć, odnosno nadoknadu šete, rekao je u izjavi za našu televiziju Aleksandar Kocić iz Svirca, predsednik vodokorisničkog udruženja poljoprivrednika „Jablanica“.Pored toga što će poljoprivrednici građanima ponovo poklanjati paradajz, protest će imati i humanitarni karakter, prikupljaće se novac za  lečenje bolesne dece.

Izrada strategije za rešavanje problema niske otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, o čemu je u četvrtak 8. jula bilo reči na sastanku poljoprivrednika sa predstavnicima resornog ministarstva, može da unapredi položaj poljoprivrednika u predstojećem periodu, smatra ovaj proizvođač. Međutim, kako sam ističe, to neće nadoknaditi štetu koju su proizvođači paradajza pretrpeli u ovoj sezoni.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply