Društvo

Predstavnici karnevalskih gradova u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Karnevalskih gradova Srbije dr sci med Goran Cvetanović priredio je danas prijemu koji je organizovan za predstavnike karnevalskih gradova. Obracajuci se prisutnima doctor Cvetanovic je, izmedju ostalog, istakao da Leskovac ima dugu festivalsku i karnevalsku tradiciju. On je dodao da je ove godine posle prošlogodišnje pauze nastale usled koronavirusa  organizovan Međunarodni karneval koji će biti manji po obimu, ali da to neće uticati na njegov kvalitet. Aleksandar Cicimov, potpredsednik borda FEKK-a, istakao je da je naš grad dobar domaćin što je pokazano tokom svih ovih 15 godina od kako je Leskovac član ove asocijacije.  Aleksandar Vasojević, takođe  član borda FEKK-a,  rekao je da je Leskovac prepoznatljiv po maskama, a to pokazuje i činjenica da kako najmlađi, tako  i najstariji Leskovčani vole ovu manifestaciju.

Vladan Kocić iz Rakovice poreklom iz Vlasotinca je pohvalio leskovački karneval istakavši da se on posebno ističe zbog ljudi koji su divni i gostoljubivi.

 Nebojša Kocić, direktor TOL-a je naglasio da je grad Leskovac uložio puno truda da napravi dobar karneval i da je u tome uspeo.

Na ovom prijemu predstavnicima FEKK-a uručeni su pokloni, a konstatovano je da ova manifestacija produbljuje saradnju među zemljama u regionu, ali i šire.

Categories: Društvo

Leave a Reply