Sport

DRUGI PIŠU: NOVICA VELIČKOVIĆ ZAVRŠIO KARIJERU! LEGENDA SE POVLAČI: Rekorder Partizana dao sve za voljeni klub!

Legendarni kapiten crno-belih Novica Veličković završio je igračku karijeru!

Partizan je na zvaničnom sajtu potvrdio da je rekorder po broju nastupa u dresu Partizana odlučio da kaže zbogom igračkoj karijeri, a sve usled velikih problema sa povredama koje je imao prethodnih nekoliko sezona kada nije mogao da bude na maksimumu.

„Novice, bio si i bićeš uvek simbol Partizana. Čestitam ti na svemu, a pre svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani“, napisao je predsednik kluba Ostoja Mijailović u poruci zahvalnosti kapitenu. Veličković (34) je ponikao u Partizanu i za klub debitovao 2004. godine i odmah najavio veliku karijeru.

Osvojio je tri šampionske titule sa crno-belima, a onda je usledio transfer u Real Madrid u kome se nije u potpunosti snašao, pre svega zbog povreda koje su mu „skratile“ igrački staž. Vratio se u Megu, pa nastupao i za Bamberg i Trabzon, dok je prethodnih pet sezona takođe bio u voljenom Partizanu.

Najveći talenat Evrolige za 2009. godinu je sa crno-belima osvojio ukupno 13 trofeja. Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik. I danas je pobednik! Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima“, navodi se na zvaničnom sajtu Partizana i dodaje:

„Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli ‘Un capitano vero’, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića“. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply