Kultura

Sutra počinje Vlasinsko leto u Surdulici

Tradicionalno „Vlasinsko leto“ će ove godine biti održano od 8. do 11. jula, saopštili su organizatori, a kao zvezde programa su najavljeni pevačica Milica Todorović i grupa Kerber.

Program počinje u četvrtak, 8. jula, nastupom vokalne grupe „Konstantin“ u porti crkve Svetog Đorđa u Surdulici.

Za petak je najavljeno otvaranje ulice „Odjek surduličke trube“, prodajna izložba slika, knjiga, eko i etno proizvoda, zatim izložba, književno veče Ane Mitić Stošić, dok će na centralnoj bini u Surdulici koncert održati Milica Todorović.

U subotu će, nakon trubačke budilice, biti upriličen defile pionirskih i omladinskih orkestara, program za decu i mlade, takmičenje pionirskih i omladinskih trubačkih orkestara, a zatim i koncert grupe Kerber.

Istovremeno, na Vlasinskom jezeru će biti organizovano predstavljanje knjige „Noćni leptiri Vlasine, tradicionalni „Vlasinski kotlić“ i kulturno-zabavni program.

U nedelju će na Vlasini biti održana tradicionalna „Vlasinska udica“, dok će u Surdulici centralni događaj biti takmičenje seniorskih trubačkih orkestara, nakon kojeg će se znati ko od njih stiče vizu za Sabor u Guči.

Manifestacija „Vlasinsko leto“ je jedna od najstarijih na jugu Srbije i centralni događaj je kvalifikaciono predtakmičenje trubača sa juga za Guču.

Categories: Kultura

Leave a Reply