Ekonomija

LESKOVAC: Održana ‘’Višnjijada’’ u Radonjici

Ovogodišnju manifestaciju „Dani višnje“ u Radonjici obeležilo je nezadovoljstvo proizvođača cenom ali i vremenske prilike koje su loše uticale na količinu roda ovog voća.

Kao i ranijih godina ona je okupila veliki broj proizvođača sa teritorije grada Leskovca  i porečkog kraja koji su pored predavanja na ovoj manifestaciji imali priliku da se takmiče u brzom čišćenju višanja a podeljene su i nagrade za najbolju i najlepšu višnju. Nagrade je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Sa zadovoljstvom podržavamo organizovanje ovakvih aktivnosti, jer želimo da promovišemo naša ruralna područja, ali i da motivišemo mlade ljude da se okrenu ka poljoprivrednoj proizvodnji. Poljoprivreda je razvojna šansa leskovačkog kraja, kao i čitave Srbije. Grad Leskovac svake godine ulaže značajna sredstva u ovu oblast sa tendencijom da ih u narednim godinama povećava – kazao je na današnjoj manifestaciji gradonacelnik Goran Cvetanović. Inače, po tradiciji i ove godine vešte domaćice prezentovale su poslastice od ove voćne kulture..

Categories: Ekonomija

Leave a Reply