Društvo

PREDSEDNIK VUČIĆ NA VOJNOJ VEŽBI ‘MUNJEVITI UDAR 2021’ NA PEŠTERU: Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci

Na Pešteru je održana združena taktička vežba sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Munjeviti udar 2021“, na kojoj prisustvuje predsednik Vučić.

Pre početka vežbe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je raport kapetana VS Danila Manojlovića.

Vežbi, pored predsednika Vučića, prisustvuju i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i drugi ministri u Vladi Srbije.

Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjujući da povećana snage vojske pokazuje i snagu države jer, kako je kazao, to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage.

Vučić je posle vojne vežbe „Munjeviti udar 2021.“ na Pešteru kazao da će država nastaviti da ulaže u našu armiju.

„Ne interesuje nas da ikome pretimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvek možemo da budemo u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa više od toga, ništa lepše od toga, ništa časnije od toga nije od toga“, kazao je predsednik Srbije.

Zahvalio se pripadnicima Vojske Srbije koji su, kako kaže, fantastično izveli vežbu i ukazao na ono što su svi danas mogli da vide. U tom smislu naveo je da je po prvi put na našem nebu danas moglo da se vidi 11 migova 29, od kojih je osam „tuklo“ raketama vazduh-zemlja, a tri koje nisu, a potpuno su modernizovani i vide sa svojim radarima do 110 kilometara daleko i bolje od ostalih.

Vučić kaže da je time lovačka avijacija Srbije dobila posebnu snagu kojoj nismo nikada bili blizu.

Takođe, na vežbi moglo se videti četiri G4, 25 lovaca ili bombardera u vazduhu.

„Ono što smo videli da moramo da radimo i pojačavamo jesu bespilotne letelice. Već smo nabavili nešto, naručili smo nove, naručićemo više“, kazao je Vučić. Ističe i posebno zadovoljstvo što je današnjem prikazu vežbe prisustvovao i komandant Kfora i poručuje da Srbija mora da sarađuje sa Kforovim jedinicam Izvor-foto: Agencije i portali,pink

Categories: Društvo

Leave a Reply