Sport

Gradski Mačevalački klub „Dubočica“ iz Leskovca ekipni pobednik Državnog juniorskog prvenstva

Na Državnom juniorskom prvenstvu mačevalaca u Beogradu na radost leskovačkih ljubitelja sporta prvo mesto u mačevanju sabljom osvojio je MK“Dubočica“ iz Leskovca. Na ovom jedinstvenom takmičenju mladih sportisata održanog 19.juna u Beogradu na pobedničkom postolju stajali su Bogdan Stamenković,Mihajlo Mladenović i Tadija Stojanović takmičari iz Leskovca.

Mačevalački klub „Dubočica“ iz Leskovca osnovan je daleke 1952.godine zahvaljujući grupi sportista entuzijasta na čijem čelu je bio ugledni profesor Miša Pavićević. Za života starijeg profesora Pvićevića ovaj klub je jedva preživlajavo u odnosu na druge klubove iz fudbala,rukometa i košarke koji su u to vreme carovali sportskim dvoranama širom Jugoslavije. Medjutim klub je na veliko zadovoljstvo poštovalaca  ovog sporta obnovljen 2013.godine. Ulogu pokretača,prvog predsednika i trenera kluba preuzeo je Ivan Zdravković uvaženi sportski radnik grada Leskovca. Jedan od zapaženih trenera ovog kluba je i Leskovčanin Predrag Nikolić dugogodišnji uspešni mačevalac Srbije. I od tada do današnjeg dana ovaj leskovački klub beleži uglavnom vrtoglave uspehe i kreće uzlaznom linijom. Za te uspehe trener kluba Zdravković i takmičari prepoznati su i kod lokalne samouprave  uz brojne nagrade i priznanja ali i novčanu pomoć bez koje klub ne može da opstane.

„Nakon završetka pandemije korona virusom očekujemo da dobijemo svoj prostor i termine za treninge i takmičenja u okviru novoizgradjene sportske hale „Partizan“ u Leskovcu. Ovi poslednji rezultati naših takmičara su ekipno najbolji rezultati od 2013.godine do danas. Mladi takmičari Bogdan Stamnenković i Mihajlo Mladenović su sve iznenadili drugim odnosno trećim mestom na ovom značajnom državnom prvenstvu u baratanju oružjem –sabljom“, ističe Ivan Zdravković trener MK“Dubočica“ iz Leskovca. T.Stevanović

Categories: Sport

Leave a Reply