Sport

SEĆANJE: Dragoljub Dragan Golubović – Golub

Sećanje na fudbalsku legendu Leskovca i bivše Jugoslavije, Dragoljuba Golubovića – Goluba, koji je preminuo pre godinu dana u 82. godini života posle duže bolesti u svom rodnom gradu.

Golubović je rođen u Leskovcu 1938. godine, karijeru je započeo u Dubočici, gde je igrao tri godine, da bi potom 1958. godine prešao u Radnički iz Beograda, gde je proveo 8 godina.

Poslednji deo karijere proveo je u Čeliku iz Zenice, gde je igrao od od 1966. do 1972. godine, kada je završio karijeru.

U dva navrata je sa Čelikom osvojio Mitropa Kup, 1971. i 1972. godine, a u Prvoj ligi bivše Jugoslavije postigao je jedan gol na 207 utakmica.

To mu i nije bio primaran zadatak, jer je njegov posao bio da čuva sopstveni gol kao štoper. Bio je u ono vreme jedan od najboljih u bivšoj Jugoslaviji. Po završetku igračke karijere vratio se u Leskovac i posvetio se trenerskoj karijeri, a u više navrata bio je prvi trener Dubočice u vreme njenih najvećih uspeha.

Bivšeg kapitena Čelika Dragana Golubovića “Golub” pamte svi iskreni zaljubljenici fudbala u Zenici, a posebno vatreni navijači FK Čelik. Golub je bio istaknuti jugoslovenski fudbaler i kapiten sjajnih generacija Fudbalskog kluba Čelik, Dragan ‘Golub’ Golubović.

.Zahvaljujući sjajnim igrama u dresu zeničkog prvoligaša popularni Golub je proglašen za “Najboljeg sportistu grada i regije u 1968.godine”, kažu u jedan glass vi ljubitelji fudbala u Zenici.

Categories: Sport

Leave a Reply