Ekonomija

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je Leskovcu iznosu od 6,5 a Vlasotincu 3 miliona dinara

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je Leskovcu iznosu od 6,5 miliona dinara, dok će iz budžeta grada u ove svrhe biti opredeljeno dodatnih 7 miliona dinara.

Kako je predviđeno da građani učestvuju sa 50 procenata, to podrazumeva još 13,5 miliona njihovih sredstava, što znači da će za sprovođenje mere energetske efikasnosti u tekućoj godini na području Leskovca biti opredeljeno ukupno 27 miliona dinara.

Opštini Vlasotince sredstva za program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u iznosu od tri miliona dinara. Opština je opredelila još toliko, što je ukupno 6 miliona dinara iz republičkih i lokalnih sredstava, odnosno 50% iznosa namenjenog programu sanacije.

“Kako je predviđeno da građani učestvuju sa 50%, to znači još 6.000.000 miliona njihovih sredstava, odnosno ukupno 12 miliona koji će biti na raspolaganju za mere energetske efikasnosti. Očekujemo da u resornom ministarstvu budu potpisani ugovori sa lokalnim samoupravama, a da nakon toga dobijemo smernice o tome kako će se sprovoditi konkursi na lokalu- kaže predsednik opštine Bratislav Petrović.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply